FAQ

FAQ

Nei, Bikemember er ikke et forsikringsselskap, så vi utbetaler ikke erstatning hvis sykkelen din blir stjålet. Men, vi er godkjent av forsikringsselskapene (FG), så forsikringsselskapet ditt gir deg mest sannsynlig rabatter hvis sykkelen din er registrert hos Bikemember. Se mer her: https://bikemember.no/rabatter-forsikringsselskaper/

Hvis du er så uheldig at sykkelen din blir stjålet, så skal du raskest mulig gjøre følgende:

1. Anmelde det til Politiet. Dette kan du med fordel gjøre her: https://www.politiet.no/tjenester/anmelde-tyveri-eller-skade/anmeldelse/?steg1=1
2. Logg inn på Min Side på bikemember.no og endre status på sykkelen fra «Aktiv» til «Rapportert stjålet». Alternativt kan du kontakte oss via kontaktskjemaet med info om hvilken sykkel det gjelder, så kan vi registrere det for deg.
3. Anmelde det til forsikringsselskapet ditt hvor du har din innbo/sykkelforsikring.

Rammenummeret er det unike identifikasjonsnummet som sykkelprodusenten er forpliktet til å gi sykkelen.

Det står typisk inngravert i sykkelstellet og kan være flere forskellige steder på sykkelen avhengig av hvilken produsent sykkelen er fra. På de fleste sykler vil du kunne finne det mellom pedalene under sykkelen. Hvis ikke du finner det, er det en god idé å spørre hos en sykkelforhandler og gjerne en som selger det samme sykkelmerket.

Bike ID nummeret er det unike Bikemember nummeret som står på oblaten/klistermerket du skal sette på sykkelen. Når du tilmelder deg et Bikemember abonnement får du tilsendt oblater til dine sykler helt gratis. Hvis du senere får bruk for ekstra oblater, kan du alltid kjøpe dem ved å logge inn på Min Side. Du behøver kun én oblat per sykkel.

Forsikringsselskapene støtter Bikemember Sykkelregister, og de fleste av dem gir kundene sine rabatter hvis de registrerer sykkelen sin hos Bikemember. Du kan lese mer her: https://bikemember.no/rabatter-forsikringsselskaper/

Nei, Bikemember er en moderne etterfølger for Falck Sykkelregister som ikke lenger eksisterer.

Du må kjøpe enten et Singel abonnement (1 sykkel) eller et Familie abonnement (ubegrenset sykler) på bikemember.no. Deretter får du mulighet til å registrere syklene dine.

Ja, hvis du kjøper et Familie abonnement kan du registrere et ubegrenset antall sykler.

Det viktigste er at du vet hva rammenummeret på sykkelen er. Utover det skal du inntaste sykkelmerke, kjøpspris og kjøpsdato. Du har behov for all denne informasjonen når du registrerer sykkelen. Bike ID nummeret som står på oblaten kan du registrere etterfølgende hvis du enda ikke har mottatt det.