Hvordan fungerer det?

Hvordan fungerer det?

BikeMember er FG-godkjent som et sykkelregister. Men hva betyr dette for deg? Det betyr at de fleste forsikringsselskaper gir deg rabatt på din forsikring, eller halverer din egenandel.

Her kan du se hvor mye rabatt du får hos ditt forsikringsselskap.

Årsaken til rabattene er erfaringer som sier at færre sykler blir stjålet hvis de har et Bike-ID oblat på sykkelen, og hvis de blir stjålet så er sannsynligheten for at de kommer tilbake til sin eier større. De fleste sykkeltyverier er brukstyveri, hvor tyven ønsker å selge sykkelen for å tjene penger. Når den er registrert i Bikemember sykkelregister så kan kjøperen slå opp Bike-ID eller rammenummer, for å se om sykkelen er meldt stjålet.

Du vil motta dine Bike-ID oblater i posten, og det skal være ett Bike-ID oblat på hver sykkel. Deretter skal det unike Bike-ID nummeret på oblaten registreres på sykkelen, dette gjøres på bikemember.no under «Min Side» når du er logget inn.

Denne oblaten er et klistremerke som er vanskelig å fjerne!

Det er derimot ikke umulig, og det er derfor viktig at du også registrerer ditt rammenummer!

Oblat til sikker sykkel, 3x6cm

Skulle uhellet finne sted, og din sykkel bli stjålet, så kan du enkelt endre status til «Stjålet» her på vår hjemmeside.

Deretter har politiet med deres adgangsrettigheter mulighet for å endre status til«gjenfunnet», hvis de skulle finne sykkelen din.

Skjer dette, får du som eier raskt beskjed om at sykkelen din er gjenfunnet.

En spennende nyhet er at vi som de eneste i Norge foreløpig, har gjort det mulig for alle å skanne Bike-ID oblaten på en sykkel, eller manuelt søke på enten Bike-ID nummeret eller rammenummeret på bikemember.no, og kommunisere direkte med sykkeleieren hvis sykkelens eier har registrert sykkelen og meldt den stjålet til Bikemember.

Hvis du finner en sykkel med et Bikemember Bike-ID oblat på, så kan du hjelpe med å få den returnert til riktig eier uten at Politi, Falck og Hittegodskontorene trenger å involveres. Dette er både smart og til nytte for alle i Norge!