Hvordan fungerer sykkelregisteret?

Hvordan registrere sykkelen i sykkelregisteret?

Å registrere sykkelen, el-sykkelen eller hele familiens sykler i BikeMember sykkelregister er både enkelt og raskt. Ved å følge denne lenken, kan du velge mellom et årlig singelabonnement og et årlig- eller toårlig familieabonnement. For at vi i BikeMember eller personen, hittegodskontoret eller Politiet skal ha muligheten til å sende deg informasjon om din sykkel, så ønsker vi først at du fyller inn informasjon om deg selv og den e-postadressen du ønsker å bli kontaktet gjennom.

Ved registrering av en sykkel har vi også behov for følgende informasjon:

  • Sykkelmerke
  • Sykkelmodell
  • Bike-ID nummer*
  • Sykkelens rammenummer
  • Kjøpsdato
  • Produksjonsår
  • Kjøpspris
  • Om det er en: Vanlig sykkel eller el-sykkel

*Etter du har registrert deg på hjemmesiden vår, vil det normalt ta et par dager å få tilsendt oblatene kostnadsfritt i posten. Når du har mottatt oblaten er det viktig at du logger deg inn på «Min Side» og skriver inn ditt Bike-ID nummer. Dette vil vi imidlertid minne deg på å gjøre i tilfelle du skulle glemme det.

Hva er en Bike-ID oblat?

En Bike-ID oblat er et klistremerke med et unikt Bike-ID nummer og en QR-kode som ved skanning viser status på sykkelen. Oblaten har et mål på 3×6 cm, og det skal kun være ett oblat per sykkel. Klistremerket sitter godt og er vanskelig å fjerne. Det er imidlertid ikke umulig, og derfor skal sykkelens rammenummer også registreres i sykkelregisteret. Det er allikevel viktig å merke seg at oblaten skal festes synlig på sykkelen for å kunne avskrekke sykkeltyver og gjøre det mulig å sende deg informasjon ved behov.

For å skanne QR-koden, åpner du kameraet på telefonen og holder det over mønsteret til det vises en klikkbar lenke. Lenken viser statusen på sykkelen i sykkelregisteret (vanligvis «Aktiv»). Dersom uhellet er ute, vil du kunne logge inn på «Min Side» og endre statusen til «Stjålet». Når statusen er «Stjålet» kan vedkommende som finner sykkelen sende dens lokasjon, enten med eller uten egen kontaktinformasjon eller en beskjed. Alternativt kan man levere sykkelen til Politiet eller gi beskjed til kundesenteret vårt. Både kundesenteret og Politiet har mulighet til å endre statusen til «Gjenfunnet», hvorpå du raskt vil motta en varsling om det.

Oblat til sikker sykkel, 3x6cm

Hvordan søke på rammenummeret?

Dersom Bike-ID oblaten skulle være fjernet, eller det ikke skulle være mulig å skanne QR-koden, så er det også mulig å manuelt søke på sykkelens rammenummer i vårt sykkelregister. Rammenummeret er et unikt identifikasjonsnummer som produsenten av sykkelen er forpliktet å inngravere i sykkelstellet. Hvis du er usikker på hvordan du finner rammenummeret til din sykkel, kan du lese vår guide om hva rammenummeret er og hvordan man finner det.

Hos BikeMember ønsker vi å gjøre det enklest mulig for deg og tryggest mulig for din sykkel. Dersom du lurer på noe mer om sykkelregisteret, hvordan du registrer sykkelen din eller lignende, er du velkommen til å kontakte oss på alle hverdager mellom 9 og 15. Vi sitter klare for å gi deg hjelp og rådgivning, enten du vil ringe på telefon 2396 6699, skrive til oss på info@bikemember.no eller sende inn et kontaktskjema.