Hva gjør du med en stjålet sykkel?

Hva gjør du med en stjålet sykkel?

I de siste årene har det samlet sett vært en økning i årlige antall sykkeltyverier i Norge. Ifølge Finans Norges statistikk over sykkeltyverier, blir det innmeldt fra 10.000 til 15.000 stjålne sykler til de norske forsikringsselskapene hvert år. Dette er imidlertid mørketall ettersom det trolig er flere stjålne sykler som ikke blir meldt inn til forsikringsselskapene eller Politiet. En av årsakene til økningen av sykkeltyverier er sannsynligvis at syklene våre blir dyrere og det er blitt mer populært med el-sykler.

Det er dermed flere titusener av nordmenn som får en sykkel stjålet hvert år. Dette er motivasjonen bak BikeMember sykkelregister, fordi vi ønsker å redusere risikoen for at du får din sykkel stjålet. Allikevel vet vi dessverre at sykkeltyverier fortsatt skjer. Heldigvis har vi flere suksesshistorier fra medlemmer som har fått de stjålne syklene sine tilbake ved hjelp av sykkelregistreringen. Dersom du mot formodning skulle være uheldig å få frastjålet en sykkel eller har funnet en stjålet sykkel, så har vi samlet nyttig informasjon til deg her.

 

Har du fått stjålet en sykkel?

Dersom du har fått en sykkel frastjålet, så er det tre ting du bør gjøre fortest mulig:

  • Anmelde sykkeltyveriet hos Politiet
  • Endre status i sykkelregisteret
  • Melde sykkeltyveriet hos forsikringsselskapet ditt

Det første du bør gjøre er å anmelde din stjålne sykkel til Politiet. Dette kan du enkelt gjøre ved å sende inn et nettbasert skjema på Politiets nettsider. Etter du har anmeldt sykkelen stjålet, bør du endre status på sykkelen i sykkelregisteret vårt. Dette gjør du ved å logge deg inn på bikemember.no, for å så klikke deg inn på «Min Side», finne den aktuelle sykkelen som er stjålet og endre dens status fra «Aktiv» til «Rapportert funnet».

Etter du har anmeldt og endret status, så er det fullt mulig at sykkelen blir tilbakelevert til deg. Dersom noen godsinnede har funnet din stjålne sykkel, kan vedkommende skanne Bike-ID oblaten eller søke på sykkelens rammenummer og sende dens lokasjon til deg. Hvis den blir levert til Politiet, så har dem tilgang til våre systemer og kan endre statusen til «Rapportert funnet» og kontakte deg. Uansett anbefaler vi at du melder den stjålne sykkelen hos forsikringsselskapet ditt, enten du har sykkelforsikring eller innboforsikring.

 

Har du funnet en stjålet sykkel?

Dersom du har funnet en sykkel på et mistenkelig sted eller en sykkel som ser stjålet ut, er det første du bør gjøre å sjekke om den har en Bike-ID oblat fra BikeMember eller andre sykkelregistre. Selv om Bike-ID oblater vanligvis sitter godt og er vanskelig å fjerne, så er det ikke umulig, og det går an å sjekke om noen har forsøkt å skrape av ett. Dette er i så fall en god indikasjon på at sykkelens rammenummer også skal være registrert i et sykkelregister.

Hvis du har funnet en sykkel med Bike-ID oblat, så kan du sjekke om sykkelen er stjålet ved å skanne denne med telefonen din, eller manuelt søke opp sykkelens rammenummer. Ved skanning eller søk på rammenummer kan du enten velge å sende en beskjed til eieren anonymt, med din egen kontaktinformasjon eller melde fra til vårt kundesenter.

Priser Kjøp Nå